FAQ (često postavljana pitanja)

  1. Koliko traje izrada projekta enterijera?

U Zidajn Studiju, najčešće dajemo rok od 10 nedelja za izradu projekta, ukoliko je u pitanju ceo stan ili kuća. Ukoliko je prostor baš velik, dešava se da izrada traje do 12 nedelja, a ako se radi o jednoj ili dve prostorije, možemo sve pripremiti za 4 nedelje.

  1. Koliko traje izvođenje radova?

Kada su u pitanju naši projekti i ukoliko smo zaduženi za koordinaciju svih majstora, radove završavamo u roku od 45 do 90 dana, u zavisnosti od zahteva i veličine prostora.

Bitna napomena: Zidajn Studio u ovaj rok uklapa i isporuke kupovnog nameštaja i opreme, kao i izradu nameštaja po meri, postavljanje zavesa i sve ostale “fine radove”, dakle prostor je nakon ovog roka useljiv.

  1. Koji su najčešći problemi pri renoviranju starijih prostora?

Za renoviranje starijih prostora uvek važi jedno pravilo – očekujemo neočekivano. Veoma je korisno ako arhitekti dostavite neki arhivski projekat prostora ukoliko ga imate, ali ni to ne garantuje da se neće naići na neka iznenađenja kada počne demontaža i rušenje (možda su neke instalacije izmenjene u toku izvođenja objekta ili nekog prethodnog renoviranja, ili je neki konstruktivni element pomeren u odnosu na originalni projekat). Bez brige, zbog ovakvih stvari u ponudi imamo nadzor radova, kako bismo u hodu projekat prilagodili ovim “iznenađenjima”.

  1. Koji su najčešći problemi pri rešavanju enterijra stana u izgradnji?


U ovom slučaju, najveći problem može da napravi ukoliko su radovi na gradilištu već odmakli, pa neke od izmena nike moguće izvesti pre useljenja. 

Na primer:

  • Izvedene su instalacije struje i vode, a zidovi već omalterisani – u tom slučaju Investitor će retko kada dozvoliti pomeranje pozicija utičnica, prekidača i rasvete. 
  • Postavljena je keramika u kupatilima, a kupac je želeo da ona bude drugačija (da izabere drugi dezen iz ponude Investirora, ili da kupi svoju keramiku).
  1. Kako se formira cena za projekat enterijera?
    Cena za projekat enterijera se najčešće formira po kvadratnom metru prostora – jedinična cena/m2.

U slučaju izrade projekta za pojedinačne prostorije (manjih kvadratura), cena je fiksna.

Verovatno te interesuju i neki konkretni brojevi. Slobodno nam pošalji upit sa kvadraturom i osnovnim informacijama o tvom prostoru na:

zidajn studio mejl

ili poruku na naš instagram